8 de març 2013

SEVERINA BORREDÀ PEIRÓ. EXPOSICIÓ DE PINTURA


   La Regidoria de Cultura de l’Ajuntament d’Ador amb l’organització d’aquesta exposició de pintura vol rendir homenatge a la pintora del nostre poble Severina Borredà Peiró. En aquesta exposició antològica, podem gaudir d’una selecció d’obres de diferents temàtiques: retrats religiosos i profans, escenes mitològiques, paisatges, natures mortes i flors, la majoria pintades amb la tècnica de l’oli. La mostra també compta amb un parell de tapissos de caire religiós on podrem veure una de les tècniques més emprades per Severina com és la pintura sobre tela.


  Severina Borredà Peiró naix a l’Olleria el 31 d’agost de 1933. Filla de Federico Borredà Santamaría i de Remedios Peiró Català. Als tres mesos arriba a Ador on son pare és el secretari de l’Ajuntament d’Ador i on passarà la seua infantesa. A l’edat de 9 anys comença els seus estudis al Col•legi de les Carmelites de Gandia. En aquest col•legi estudia, entre altres coses, dibuix i diverses tècniques artístiques, com ara, l’oli, l’aquarel•la i el pastís. Després donarà classes amb la mestra de pintura de Gandia Na Elòdia Bonet, pintora que estudià al Museu del Prado de Madrid i fou alumna avantatjada del Mestre Ignasi Zuloaga.

  Ha sigut durant molts anys mestra de pintura de menuts i majors i entre els seus treballs cal destacar dos bombos i un tapís per a la banda de música d’Ador, un tapís per a les Ames de Casa, ha pintat i restaurat quadres a l'església parroquial d'Ador, així com diversos tapissos i vestits, un per a la Dolorosa i un altre per a la Purísima. En l’actualitat continua pintant i restaurant quadres a sa casa.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada