3 d’ag. 2010

EL TIO JOAN DE LA MARINA, DE MANEL ARCOS


PRESENTACIÓ DEL LLIBRE DE MANEL ARCOS, EL TIO JOAN DE LA MARINA, UN BANDOLER D'ADOR EN TERRES DEL XÚQUER I EL TÚRIA (1851-1878)

Manel Arcos, autor del llibre sobre bandolerisme valencià La senda dels lladres: Bandolerisme als voltants de la serra de Mostalla (1806-1839), XVé Premi Francesc Ferrer i Pastor d’Investigació, ens presenta la seua última obra El Tio Joan de la Marina, un bandoler d’Ador en terres del Xúquer i el Túria (1851-1878). Es tracta d' una obra amable, reveladora, escrita amb un gran rigor històric, però no per això exempta d’amenitat. Un llibre que ens farà comprendre millor la figura del bandoler valencià, que naix arran de les convulsions polítiques del primer terç del segle XIX. Una figura a cavall entre l’heroi i el criminal. Heroi per al poble, i criminal, en efecte, per a l’Estat. Una obra, en definitiva, que, prenent com a paradigma la vida del roder adorer Vicent Estruch, ens ajudarà a copsar un poc més el fenomen del bandolerisme valencià.

Aquest llibre ha estat subvencionat en la seua totalitat per l'Ajuntament d'Ador i editat per l'editorial Tivoli.

Presentació amb Vi d’Honor el divendres, 13 d’agost de 2010 a les 20 h. a la Sala d’Exposicions Municipal del Museu Etnològic d’Ador dins dels actes de la XXIV Setmana Cultural Ador 2010.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada