12 de febr. 2010

AMB LOS PEUS VERDS

L'Ajuntament d'Ador ha col·laborat recentment en l'edició del llibre Amb los peus Verds de Josep Enric Gonga. Es tracta d'un llibre que parla d'una sèrie d'elements culturals (la música i els balls populars), que complien una funció fonamental en l'antiga societat rural valenciana. També és un llibre que parla de la història del Grup de Danses Populars Roís de Corella de Gandia.
El seu autor, Josep Enric Gonga és actor i escriptor, ha publicat novel·les com El somni del mirall (premi Ciutat de Palma 1986)) i Trinquet Trincat (premi de Literatura Eròtica la Vall d'Albaida 1998). També és escriptor d'assajos com el de Les festes de la Safor, La ciutat i els costums i El teatre a la Safor (1939-2000) Seixanta anys de societat i espectacle... És membre fundador de Pluja Teatre, grup que participà en la recuperació de les ambaixades mores i cristianes d'Ador celebrades en 2009.
En aquest llibre podeu trobar nombroses referències al nostre poble, així com d'altres pobles de La Safor al respecte de la música i dels balls tradicionals valencians.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada